сряда, 21 юли 2010, 13:00 ч.

От кухнята

Бойко Борисов изгони разголени репортери от Министерски съвет

BNews.bg

Бойко Борисов изгони разголени репортери от Министерски съвет

Репортери, които не са облечени според етикета на институциите, не бяха допуснати до извънредната пресконференция по повод доклада от Брюксел, организирана в Гранитната зала на Министерски съвет във вторник вечерта.

Поводът за неразбирателството между премиера и журналистите стана свиканата извънредно пресконференция по повод първия положителен доклад на Европейския съюз за България.

Част от събралото се множество пред Министерски съвет не бе допуснато до Гранитната зала на правителствената сграда, защото журналисти, фотографи и оператори са били по потници, къси панталонки и джапанки. Това е най-нормалното облекло за летните горещини, които в този ден са надхвърляли 30 градуса.

Въпреки извънредния характер на събитието

нито един човек от медиите, облечен несъобразно етикета, не бе допуснат до събитието.

Помежду си колегите са коментирали, че при такива извънредни пресконференции трябва да се правят изключения. Официалният ден, в който по принцип се свикват заседания на  Министерския съвет, е сряда. Тогава всички парламентарни репортери са облечени според порядките.

Въпреки че доводите на представителите на медиите са доста логични, министър-председателят Бойко Борисов  бе непреклонен и не пусна разголени журналисти, оператори и фотографи на пресконференцията. Аргументът: Етикетът е, за да се спазва, а потници и джапанки не фигурират в него.

BLife.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • kosta - 03:51, 26 юли

  nz 4ovek

 • Петроний АЕ - 17:39, 25 юли

  В случая е прав! И в БНБ няма да ги пуснат така, има надпис на вратата... Ако не са си резали ноктите на краката или са с напукани пети, могло е да поразят мрамора на МС. Когато прес-конференцията е в градинката, може и без гащи да ходят, но след като се напухат с ДДТ, защото в противен случай може да литнат ята ципокрили буби... ;)

 • ivoto - 16:40, 25 юли

  Цитирам "журналисти, фотографи и оператори са били по потници, къси панталонки и джапанки." Това било най-нормалното облекло за летните горещини, които в този ден са надхвърляли 30 градуса. Това не е нормалното облекло на хора /журналисти/, които претендират за висока степен на интелигентност. По потници и джапанки на работа не се ходи! Запомнете го!

 • h_s - 08:06, 25 юли

  Браво! Да се пази авторитета на институциите. Не си позволявам да влеза в сградата на общината по къси панталони и джапанки, та камо ли в МС.

 • хей - 18:41, 24 юли

  хвалете го о неразумни юроде. утре щего плюете още малко да дрьпне важето...

 • ffff - 13:42, 24 юли

  Браво, ако Борисов намали и парламента наполовина ще е чудесно.

 • Владо - 10:23, 24 юли

  Преди ден видях ТВ коментар от софийския съд, като зад журналистите мина жена, облечена като проститутка, тикаща количка с документи. Крайно време е във всички държавни институции и общини да се въведе задължителен еталон за облекло. Браво Бойко! Дано ти стигнат психическите сили да се справиш с тази разгащена и мързелива държавна администрация и други подобни!

 • журналист - 10:13, 24 юли

  Прав е Бойко! Когато пресата му се подиграваше, че не се бръсне и се облича като селске ергенин, той си взе бележка и вече е неизменно с вратовръзка и костюм. Ред е на пресата да усети собственото си жило :))))

 • platttonnn - 06:51, 24 юли

  Затова казвам,че Борисов е велик,и има какво да ни каже.

 • mistgi - 20:37, 23 юли

  Така трябва да е.

Напиши коментар

Коментари