четвъртък, 28 януари 2010, 15:49 ч.

Рожден ден

АБВ чества 10 години с 3 милиона потребители

BNews.bg

АБВ чества 10 години с 3 милиона потребители

На създадена специално за повода страница с адрес http://10godini.abv.bg/ всеки ще може да запише видео или текстово пожелание към АБВ. Най-интересните и нестандартни послания ще бъдат наградени. Всеки един от потребителите на АБВ може да каже, изпее, изрецитира или нарисува своето послание за ЧРД на марката. Срокът за изпращане на материалите е до 31 януари, печелившите ще бъдат обявени на 3 февруари.

Ще се радваме да чуем какво означава АБВ за всеки един от близо трите ни милиона потребители, да разберем какво място заема в живота на хората вече 10 години, защото именно на тях дължим успеха си, каза Ева Мичева, бранд мениджър на марката.

Известни българи, сред които Графа, Галя, Юлиан Вергов, Лилана, Стефан Щерев и Аксиния, изпратиха своите пожелания към потребителите и екипа на АБВ поща.

С поредицата от подобрения, обновяване на логото и добавянето на функции, екипът на АБВ се стреми да превърне услугата във виртуален дом – удобен и подреден според индивидуалните нужди и виждания на всеки. Потребителите на АБВ Поща ще получат и нова приятна изненада, която засега се пази в тайна.

Историята на АБВ започва в края на 1999 г., когато се заражда идеята за създаване на електронна поща на български език, която да бъде насочена специално към български говорещи потребители (противно на тогавашната практика повечето такива услуги да използват готов софтуер и само да го локализират и превеждат на български.)

Още от януари 2000 г. е въведено известяване за получен мейл на GSM (чрез SMS), пейджър и ICQ и изпращане на съобщения до пейджър и ICQ. Юни 2001 г. е добавена функцията "История", която дава възможност на всеки потребител да провери влизанията в пощенската си кутия. Същата година към марката се присъединяват forum.abv.bg и chat.abv.bg. 

През 2005 г. е сключен договорът за партньорство с ICQ Inc., като година по-късно стартира мобилната версия на АБВ с адрес m.abv.bg. През 2008 г. е пуснат файловият организатор DOX.bg, благодарение на който съхраняването и споделянето на файлове с големи размери е много опростено и на потребителите е предоставено 3 гигабайта пространство. Създадени са също АБВ уведомител за Firеfox и ускорители за Internet Explorer, а миналата година бе изцяло променена началната страница.

През 2009 г. най-популярната българска интернет марка бе определена за едно от 50-те най-известни имена в сферата на потребителските стоки и услуги в България.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • djlazar - 19:19, 28 ян.

    Мизерна поща, супер неработещ спам... въобще - gmail.com!

Напиши коментар

Коментари