четвъртък, 15 октомври 2009, 13:29 ч.

Скандал

Двама висши магистрати хвърлиха оставки заради Красьо Черния

BNews.bg

Двама висши магистрати хвърлиха оставки заради Красьо Черния

Членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов подадоха оставка по време на заседанието на съвета. Двамата бяха немесени в оповестения миналата седмица корупционен скандал с Красьо от Плевен, срещу когото има дела за търговия с влияние и лъжесвидетелстване.

 

Членовете на ВСС Стойко Стоев и Иван Димов подадоха оставка по време на заседанието на съвета, като се мотивираха, че го правят от морално-етични съображения. Двамата изповядаха, че с този акт се надяват да спре опетняването на името им, това на ВСС и на цялата съдебна система. Стоев и Димов бяха намесени в оповестения миналата седмица корупционен скандал с Красьо от Плевен, срещу когото има дела за търговия с влияние и лъжесвидетелстване.

Пръв оставката си хвърли Стоев, след което се скара на медиите, че намесват името му в корупция. „Не може човек да се обяснява за нещо, което не е извършил,  добави той. Магистратът каза, че не се чувства виновен и не желае да носи отговорност за действията на трети лица. Той отхвърли предположенията, че скандалът във ВВС е инспиприран от новите управляващи с цел да внедрят хора на ГЕРБ във ВСС.

Той обаче не крие, че е контактувал с 27- годишен бизнесмен от Плевен Красимир Георгиев. Ще се върне на старото си място като апелативен съдия.

Секунди след него оставка пред ВСС декларира и магистратът от Сливен Иван Димов. „Не искам да създавам проблем във ВСС и да се опетнява името на съвета и съдебната система, каза той пред колегите си. „Това, че съм контактувал с един гражданин, не е повлияло на дейността и решенията ми”, добави той. Димов бе категоричен, че не е нарушавал правилата на работа на един член на ВВС.

От името на третия, набъркан в скандала - Пламен Стоилов, членът на ВВС Анелия Мингова съобщи, че той няма да участва в заседанието на съвета и ще остане в отпуск, докато проверката по случая приключи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Калина - 14:37, 15 окт.

    Може ли толкова погрешна информация? Двамата, подали оставки са Стоев и Димов. Стоилов не е подавал оставка. Бареко-о-о-в?

  • БИГ БРАДЪР - 13:46, 15 окт.

    Само двама ?

Напиши коментар

Коментари