четвъртък, 15 октомври 2009, 12:12 ч.

Политическа чалга

И БСП иска да чете доклада на ДАНС за министрите си

BNews.bg

И БСП иска да чете доклада на ДАНС за министрите си

Бившият транспортен министър мина в атака и поиска да се разсекрети докладът на ДАНС, в който присъства и той със закодирано име.

Бившият транспортен министър Петър Мутафчиев обяви, че съвестта му е чиста и отхвърли нападките срещу него покрай изтеклия доклад на ДАНС за корумпирани министри.

От отбрана той мина в атака и съобщи, че БСП ще поиска комисията за контрол на ДАНС да разсекрети документа както и всички разработки, които съдържат информация за него. Ако това не стане, политическата чалга ще продължи, отсече Мутафчиев.

Вчера новият седмичник „Галерия” преразказа документа, в който фигурират 15 бивши министри с оперативните си имена.  Днес шефът на комисията срещу корупцията Яне Янев обяви пред бТВ, че един от тях е Мутафчиев, представен като Цуг.

Бившият министър, който сега е депутат от БСП, обясни че не е разрешавал да се продават вагони и скрап. Мутафчиев се оправда, че именно той е поискал проверка на сделката с вагоните и съобщи, че новите спални вагони струват 2 млн. евро единият, а закупените, които са стари - 500 млн. лв.  бройката.
Мутафчиев обвини наследника си, че оправдава неспособността си да се справи с проблемите в БДЖ с предишното упрвление. Той припомни, че през 2005 г. е приел ведомството с 300 млн. лв. краткосрочни  задължения на железницата, а Цветков сега се оплаквал от 150-те млн. лв.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ANGEL - 14:02, 15 окт.

    Ще му обясня цветно на тоя боклук Мутафчиев, колко му е чиста съвестта. Растрелут ще им се стори манна небесна на всички боклуци замесени в далаверата с вагоните . Писъците на умиращите, обгорели хора ще ги преследват докато са живи !!!

Напиши коментар

Коментари