вторник, 13 октомври 2009, 18:40 ч.

Придобивка

30 нови тролеи тръгват из София

BNews.bg

30 нови тролеи тръгват из София

Европейската банка за възстановяване и развитие отпусна на София 18 млн. евро, с които ще бъдат купени 30 тролея. Те ще са първите нови тролеи по столичните улици от 20 г. насам.

 

Първите нови тролеи от 20 г. насам ще тръгнат по софийските улици. Това обаче ще стане най-рано след 8 месеца. Тогава се очаква да пристигнат първите от 30  коли, за чиято покупка Европейската банка за възстановяване и развитие отпусна на столицата заем от 18 млн. евро. Договорът беше подписан официално днес.

С парите от банката ще бъдат купени 30 нови единични тролея, което е 30 % от движещите се в София. Поръчката за доставката им се очаква да приключи до края на месеца, уточни шефът на „Столичен елекротранспорт” Евгени Ганчев. Засега единственият кандидат е чешката компания „Шкода”. Тя трябва да докара новите тролеи  до 15 месеца след като бъде сключен договорът за доставката им.

Заемът от ЕБВР е с двегодишен гратисен пероид и ще се плаща през следващите 10 г. Парите ще дава общинското дружество „Столичен електротранспорт”, което ще ги избива чрез увеличаване на парите, които получава от общината за услугата си. Засега няма вероятност заради заема цената на билета в градския транспорт да се вдига.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • днес по обяд - 11:17, 14 окт.

    един трактор няма ли да мине?

Напиши коментар

Коментари