вторник, 06 октомври 2009, 14:02 ч.

Крими интрига се заформя в театър "Българска армия"

BNews.bg

Крими интрига се заформя в театър "Българска армия"

С криминално заглавие стартира новия сезон театър "Българска армия" в събота. Премиерата е по неповторимата Агата Кристи, а заглавието е "Десет малки негърчета". Спектакълът е на Красимир Спасов, а сценографията и костюмите са поверени на Марина Райчинова.

В криминалната интрига на сцената ще се развихрят Тигран Торосян, Анастасия Ингилизова, Йоана Буковска, Иван Ласкин, Милен Миланов, Георги Новаков, Пламена Гетова, Юлиян Малинов, Илия Добрев и Георги Кадурин.

Сюжетите от криминален характер са рядко срещани на българската сцена, но театър "Българска армия" за пореден път разчупва стерeотипите и представя на зрителите интригуващата история създадена от перото на английската писателка. Агата Кристи нарича стила, преплетен в "Десет малки негърчета",  „ситуация-капан”. Дяволският остров, на който попадат десет души, е подготвил възмездие за всяка сторена от тях злина. Къщата, в която са затворени десетте клетника, е зоната, която те няма да напуснат, докато не се разплете една загадъчна мистерия - какво е общото между тези привидно различни хора или по - скоро, кой от тях е търсения убиец. Решението на ребуса винаги се появява, но типично в стила на английското криминале до разплитането на загадката се стига, след като се разрушат етичните порядки, накърни се човешката справедливост и обществото загуби вяра в намирането на истиността.

Проблемът на обществото се състои в начина, по който решава проблемите, защото не законите задават правосъдието в създалия се хаос, а лицата, които сами налагат нормите и порядките. Ситуацията излиза извън контрол, а анархия, коята настава, убива всички ценности, които някога са действали. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • гаро - 19:16, 19 окт.

    баси глупостите :)

Напиши коментар

Коментари