понеделник, 05 октомври 2009, 13:00 ч.

Бойко пита

Къде Бареков си хвърля боклука? Бареков отговаря: Нося си една торба в Пловдив

BNews.bg

Къде Бареков си хвърля боклука?
Бареков отговаря: Нося си една торба в Пловдив

Софийският боклук провокира размяната на публични, изцяло добронамерени реплики, между един виден столичанин и един виден пловдивчанин. Премиерът Бойко Борисов попита в Пловдив или в София си хвърля сметта водещия от БиТиВи Николай Бареков. Той пък му отговори в духа на добрия съкварталец и без нотка на местен шовинизъм.

„Крайно време е да спрем, градовете, да се делим – в София живеят 150 хиляди пловдивчани. На Бареков, например, къде му е боклукът? Може ли суходолци да кажат да си го носи в Пловдив? Затова нека сме си полезни взаимно.” Този атрактивен коментар направи премиерът Бойко Борисов по време на визитата си в Пловдив, нападнат от журналистите да отговаря по актуалната тема за това дали Градът на тепетата трябва да приеме софийските отпадъци.
„Както винаги премиерът Борисов е прав”, реагира от София тутакси водещият на БиТиВи, родом от Пловдив. И с ръка на сърцето призна: „Всяка седмица, преди да си тръгна за Пловдив, успявам да отнеса със себе си поне една торба с боклук, но също така е вярно, че 10 пъти по толкова аз оставям на разпореждане на софийския кмет”. Николай Бареков призова стотиците хиляди провинциалисти, които изкарват хляба си в столицата, да последват неговия светъл пример. „Братя, нека всеки петък, по коли, влакове и рейсове, наред с нашите денкове, има и по една торбичка със столичен боклук”, обърна се с апел към столичани видният журналист и водещ на „Барекадата”. Само така хората от провинцията можели да демонстрират солидарност със съкварталците си в София.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • До Митьо Пайнера - 12:29, 21 окт.

    Нямаш шанс да го откупиш! Вече съм го пазарил за ководещ на "Размисли и страсти" Проф. Вучков

  • Митьо Пайнера - 18:26, 14 окт.

    Как мога да откупя Бареков от Би Ти Ви? Добре ще ми седи между Малина и Ивана.

Напиши коментар

Коментари