събота, 03 октомври 2009, 15:03 ч.

Музикалният театър отваря врати на 3 октомври

Новият сезон идва с нов шеф в Оперетата

BNews.bg

Новият сезон идва с нов шеф в Оперетата

На 3 октомври оперетата открива новия сезон с премиера на бравурната „Мамзел Нитуш” от Флоримон Ерве. Малко след началото на новия сезон Държавният музикален театър „Стефан Македонски” ще се сдобие с нов директор.

 

 

Обявление за конкурса за нов директор вече има на сайта на Министерството на културата, като кандидатите следва да подадат документи и концепция до 26 октомври. Кой ще е той? Може би пак сегашният -  проф. Светозар Донев.

Изискванията към кандидатите едва ли ще затруднят досегашния шеф - професора Донев. Кой по-добре от човека-оперета познава проблемите и живее с болките и радостите на музикалния ни театър?

От 1960 г. до днес Донев е в театъра, като през голяма част от това време е и негов директор. Маестрото е поставил над 200 оперетни, оперни заглавия и мюзикъли. Според запознати професора Донев е посветил живота си на  музикалния театър и само не спи там. 

Миналата година в нарочения конкурс за директор с Донев се състезаваха  композиторът Александър Йосифов, режисьорите Борис Панкин и Румен Нейков. Нито  един от кандидатите тогава не  събра необходимия брой точки, за да спечели конкурса.

Затова и Светозар Донев остана директор на музикалния театър до обявяването на нов конкурс. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Капкелан - 11:19, 01 ноем.

    Ма да не искате да кажете че този вечен Светозар Донев трябва да остане?! НЕЕЕЕ!!!ТОЙ ОСТАНА ОТНОВО В ТЕАТЪРА ПОД СИЛНИЯ НАТИСК "ОТГОРЕ". Той е "нашият" човек. За съжаление, въпросите дори в културата се политизират!!! Освен няколкото негови заглавия какво се върти в Оперетата, видяли ли сте? Някой друг, освен той и дечицата му да са подредени? Един и същи постановачен състав - ОТ ГОДИНИ!!! "Гениалният" режисьор. Просто така не може. Има кадърни хора. Този Донев може да е консултант, но не директор вече. Какъв мениджър е той?! От време на време водш театъра в прословутата Германия (отдавна отъпкана пътека), за да затвори устата на хората финансово. А стига с този Донев вече!!!!! Вън от Музикалния театър!

  • Любен Гоцев - 19:42, 14 окт.

    Аз признавам само Пламен Карталов - Картие. Другите са некадърници!

Напиши коментар

Коментари