понеделник, 09 септември 2019, 13:14 ч.

В групата на НФСБ и ВМРО липсва експертиза и воля за решаване проблемите на възрастните хора!

Димитър Байрактаров: Патриотарите се опитват отново да измамят пенсионерите предизборно!

BNews.bg

Димитър Байрактаров: Патриотарите се опитват отново да измамят пенсионерите предизборно!

Депутатите от НФСБ и ВМРО внесоха "Закон за защита правата и интересите на възрастните хора". За коментар потърсихме журналиста Димитър Байрактаров, който бе водеща фигура по социалните въпроси в 43-то Народно събрание.

Би Нюз- Господин Байрактаров, депутатите от НФСБ и ВМРО внесоха закон възрастните хора, успяхте ли да се запознаете с него?

Димитър Байрактаров- Признавам, че четенето на това писание, което въпросните депутати са нарекли "Закон за защита правата и интересите на възрастните хора", бе истинско изпитание за мен!

Б.Н.- Защо?

Д.Б.- Защото от него лъха липсата на експертиза, лъха на непознаване на нормативната уредба, но най-гнусното е, че ужасно мирише на лъжа! Патриотарите се опитват отново да измамят пенсионерите предизборно! Тези господа нямат намерение да решават проблемите на възрастните хора нито да им повишават доходите! 

Б.Н.- Защо така мислите, дайте аргументи в подкрепа на Вашите упреци?

Д.Б.- Като начало ще ви кажа, че законът има само пожелателен характер, но за да бъда по-аргументиран ще ви посоча някои абсолютни простотии. Ето какво гласи чл.2 "Всеки възрастен човек има право на уважение и опазване на достойнството му, да живее без експлоатация, злоупотреба или пренебрегване." Този текст ме задължава да уважавам всеки възрастен човек! Извинете, но няма сила, която да ме накара да уважавам един убиец, педофил, крадец и алкохолик само защото патриотарите са му направили закон и са му създали правото да бъде уважаван защото е навършил 65 години. Според тях всеки навършил 65 години е възрастен човек! Това означава ли, че ако този човек е жесток престъпник и убиец ние трябва да забравим за неговото престъпно минало и да започнем да го уважаваме, тъй като вмененото му право е задължение за други. Да не би Валери Симеонов, който след няколко месеца ще бъде възрастен човек да иска да ме задължи да го уважавам за обидите, които нанесе на майките на деца с увреждания?

Б.Н- До тук аргументите ви са жестоки!

Д.Б.- Нека продължим още по този член "всеки възрастен човек има право да живее без експлоатация, злоупотреба или пренебрегване" ! Вижте само колко красиво звучи! Хайде сега да помислим заедно! Означават ли тези думи, че всички ние, които не сме възрастни хора трябва да бъдем експлоатирани, пренебрегвани и с нас да бъде злоупотребявано, каквото и да се крие зад тази дума (изнасилване, убиване, ограбване, потъпкване на права)? Усещате ли подлата мисъл на този текст, а се намираме само в чл.2 на закона, който са сътворили тези лица самонарекли се патриоти!

Б.Н.- Това, което казвате наистина звучи много подло и лицемерно! Тези хора не се ли страхуват?

Д.Б.- Според мен те се интересуват само от собственото си благополучие и как да останат по-дълго във властта, но за тази цел им трябват гласоподаватели и поради тази причина атакуват възрастните хора с нова лъжа, която гали ухото на всеки възрастен човек. Тъжното, че тези господа дори не са си направили труда, а вероятно и въобще не знаят за "Националната концепция за насърчаване на активния живот на възрастните хора в България" до 2030 година. Нашите майки и бащи не искат милостиня! Те искат справедливост и коректност от държавата. Не може една учителка да работи цял живот, да възпита хиляди български деца и накрая нейният труд да бъде оценен с пенсия от 250 лева в това положение съществуват подчертавам съществуват повече от 1 500 000 милион и половина български пенсионери. Как да водят активен живот с тези мизерни пенсии. Припомням, че  патриотарите дойдоха на власт с лъжата, че ще направят минималната пенсия 300 лева, а всички останали ще бъдат индексирани. В този закон, който са внесли, няма нито думичка за повишаване на пенсиите! Няма нито думичка за подобряване на здравните услуги за възрастните хора! Е, кажете ми какво достойнство могат да имат възрастните хора в България? Все пак те не са милионери като повечето патриотари, които са им спретнали това законче, за да ги лъжат предизборно!

Б.Н.-  Как точно смята да реализират тази политическа лъжа патриотарите?

Д.Б.- Ако бъде приет този закон, той просто нищо не променя, но докато хората се усетят тези политически измамници ще се намърдат отново във властта, което е тяхната основна цел. Ако не бъде приет този закон, тогава патриотарите ще се развихрят и ще започнат да обясняват колко много мислели за пенсионерите, но видите ли лошите управляващи им отхвърлили закона!

Б.Н.- Но нали самите те са управляващи?

Д.Б.-Точно в това се крие политическата измама и цинизъм, защото те са управляващи и на практика хулят самите себе си, но хората не се усещат. Та нима партията на  Симеонов не спретна преди година протест срещу правителството, в което той бе вицепремиер, нима Джамбазки не протестира на думи срещу собствения си екологичен министър Нено Димов, всичко това обаче е само на думи, а платените медии вършат цялата работа за разпространяване на лъжите и реализиране на политическите измамници във властта!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари