четвъртък, 04 април 2019, 15:00 ч.

Само в Bnews

Кой ще разследва Симеонов за това как придоби хотел за 121 000 лева?

BNews.bg

Кой ще разследва Симеонов за това как придоби хотел за 121 000 лева?

Валери Симеонов реши да се прави на имотен съветник на премиера Борисов, но мълчи за своя опит и практика как се придобива цял хотел с декар и половина земя на баснословно ниска цена. Датата е 23.07.2008 г. един много плодотворен ден за  нотариус Мая Димитрова в град Златоград.

В рамките само на час тя изповяда сделка, за два пъти покупко-продажба на един и същи имот. Първоначално бъдещия хотел "Панорама" е закупен от семейството на бъдещия областен управител Гергана Микова за скромната сума от 121 800 лева, вписана надлежно в нотариален акт № 19.

Буквално минути по-късно нотариус Мая Димитрова изготвя нотариален акт № 20 чрез който пълномощника на Гергана Микова продава на фирмата "СКАТ ТВ" ООД, представлявана от Валери Симеонов бъдещия хотел "Панорама" на абсолютно същата цена от 121 800 лева.
без дори стотинка надценка.

По това време Микова има вече придобит опит по придобиване на евтино общинско жилище представяйки се за социално слаб.Според експерти това е типичен пример за укриване на данъци от лица заемащи висши държавни постове. Припомняме, че през 2008 г.
Валери Симеонов е председател на общински съвет Бургас и управлява в коалиция с ГЕРБ.

По същото време фирма на  Симеонов придобива след огромен скандал златен имот в бургаския квартал Зорница, твърдейки, че имота е необходим за изграждане на модерен офис за кабеларката му Скат. Още тогава той е разобличен от общински съветници, които твърдят,
че имота се продава на безценица, а Симеонов ще построи върху него жилищна кооперация за милиони левове.

Те се оказват напълно прави, тъй като десет години по-късно, когато Симеонов е вицепремиер върху този имот изниква резиденция "Зорница", а Гергана Микова е назначена за областен управител на Стара Загора, въпреки, че прокуратурата я уличава за придобиване на евтино
общинско жилище чрез престъпление! Би Нюз ще продължи да ви запознава с имотните комбинации.

Би Нюз разполага с документи посочени в този материал, както и с много други, свързани с имотното благоденствие на фирмите собственост на Валери Симеонов, при това когато той вече е депутат и вицепремиер на така наречените "патриотари". 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Азалия - 19:58, 12 апр.

    Бог щему търси сметка!

  • Азалия - 19:57, 12 апр.

    Бог щему търси сметка!

  • ddddddddddddddd - 14:25, 07 апр.

    a parite za kampaniata na BAREKOV OT KADE SA BE MAIMUNI !!!

Напиши коментар

Коментари