петък, 01 февруари 2019, 12:20 ч.

Интригата се заплита

Набеденият рекетьор Ангел Ангелов също подал жалба срещу началника си

BNews.bg

Набеденият рекетьор Ангел Ангелов също подал жалба срещу началника си

Соченият за информатор на БСП по скандала "Ало, Банов съм" Ангел Ангелов отправи обвинения към настоящия си началник Кирил Гератлиев:

"За обвиненията на Банов - не искам да коментирам повече невярната информация, която залива общественото пространство. Относно Кирил Гератлиев, той просто използва създалата се ситуация, за да се представи за жертва, вместо да обясни на заместник-министър Сачева и министъра на образованието Красимир Вълчев защо си позволява да упражнява психологически тормоз и да злоупотребява със служебното си положение, за да принуждава експерти от изпълнителната агенция, която ръководи, да напускат работата си под натиск".

Това заяви в позиция, изпратена до NOVA, Ангел Ангелов - човекът, посочен от министъра на културата като информатора на БСП, предоставил записа, който разбуни духовете в последните дни.

В него се чува как глас, за който се предполага, че е на Боил Банов, настоява за спестяване на неустойка на фирмата изпълнител на проекта за Ларгото в София. Банов заяви, че от години е бил изнудван от Ангелов. В четвъртък подобни твърдения отправи и директорът на Изпълнителна агенция "Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" Кирил Гератлиев. В ефира на NOVA той каза, че Ангелов е заплашвал него и агенцията, след като бил уличен в изнасяне на информация. Конкретните два проекта, от които се интересувал, били на обща стойност над 83 млн. лева.

"Аз и още трима колеги още през декември 2018 г., вследствие на дискриминация и психологически тормоз на работното място, подадохме жалба до Софийска районна прокуратура. Вследствие на подадената жалба бяхме викани в ГД "Национална полиция", за да потвърдим представената информация. Пак там, на 21.01.2019 г., е бил извикан за снемане на показания и Кирил Гератлиев. За заведената жалба е информиран и министъра на образованието през деловодната система на министерството. В същото време сезирах и инспектората на МОН за слабости и пропуски в работата на изпълнителната агенция. В резултат на подадената от мен писмена информация министърът на образованието изпрати инспектората на проверка, като в близките дни се очакват резултатите", казва Ангелов.

И добавя: "Вероятно поради всичко изложено дотук Кирил Гератлиев използва създадената ситуация, за да избегне понасянето на съответната административна отговорност за изключително порочната практика, която използва като набеждава, унижава и заплашва държавни служители с дългогодишна експертиза и опит, многократно надвишаващ неговия собствен".

"Отново обръщам внимание на факта, че жалбата до прокуратурата, изпратена от мен и колегите ми, е с дата 21.12.2018 г., а обвиненията на Гератлиев за посегателство върху автомобила му, както и други подобни безпочвени обвинения бяха отправени, след като беше викан в ГД "Национално полиция" във връзка с жалбата, както и след като е започнала проверката на инспектората на МОН. Аз и колегите ми продължаваме да бъдем подложени на психологически тормоз и заплахи, но твърдо вярваме в органите на правораздаването и затова ще използваме всички законови начини, за да защитим професионалната си репутация и човешко достойнство", пише Ангелов. И подчертава, че все още е държавен служител.

   

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари