сряда, 19 декември 2018, 12:11 ч.

Корпоративна грешка

Експерт: Очакват ни нови глоби от ЕК заради ограничаването на газопреносната мрежа у нас

BNews.bg

Експерт: Очакват ни нови глоби от ЕК заради ограничаването на газопреносната мрежа у нас


Очакват ни нови глоби заради ограничаване на достъпа на газопреносната мрежа у нас, предупреди енергийният експерт Иван Хиновски. Според него наложената глоба на България в размер на 77 млн. евро от страна на Европейската комисия ще има политически последици като засилване на евроскептицизма в българското общество.

Според енергийният експерт Васко Начев изказването, че хората няма да платят е по-скоро емоционално, но манипулативно, защото дружествата на БЕХ са държавни. Според експертите обаче не бива да се забравя, че глобата е резултат на очевидното бездействие на родните институции, засягащо правата на крайните потребители у нас.

Това е една чисто корпоративна грешка на газовия оператор, замазана във времето и сега някой трябва да понесе санкции за това. Няма начин да не платим още глоби, защото "Овъргаз" ще предяви допълнителен иск за щети. Това е само глоба за злоупотреба с монополните права. Има друг по-важен фактор, който е политически - този прецедент внася евроскептицизъм в нашето общество - лошият ЕС ни налага глоби, каза още Хиновски пред БНТ.

Той обаче заяви, че глобата е санкция в защита на потребителя. Правилата на Европейския енергиен съюз, нашият закон защитават правата на потребителя да получи най-добрата цена на газовите доставки - т.е най-евтиния газ.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари