вторник, 17 юли 2018, 13:20 ч.

Джентълмен

ГОРЕЩ СКАНДАЛ! Валери Симеонов изгони позорно Мая Манолова от заседанието на тристранния съвет

BNews.bg

ГОРЕЩ СКАНДАЛ! Валери Симеонов изгони позорно Мая Манолова от заседанието на тристранния съвет

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) изгони омбудсмана Мая Манолова от заседанието си. Според председателя на Съвета, вицепремиера Валери Симеонов, общественият защитник няма право да присъства, тъй като заседанието е закрито и тя не е член на НСТС, предаде БГНЕС.

Омбудсманът обаче обясни, че темите, които ще се обсъждат са важни, а по един от законопроектите дори тя е вносител - този за ранното пенсиониране на миньорите. „Мястото на омбудсмана е там, където се обсъждат проблеми, които засягат правата хората и това ми е разрешено от закона за омбудсмана“, коментира с огорчение Манолова.

Председателят на заседанието Симеонов каза, че омбудсманът не е поканен официално и заяви, че

ако е искала да присъства, е трябвало да се обърне към него преди заседанието.

На днешните разговори на Националният съвет за тристранно сътрудничество трябва да се обсъдят проектите на постановления на Министерски съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и организацията на работа на органите за медицинска експертиза и на регионалните картотеки на медицинска експертиза, и изменение и допълнение на Наредбата медицинската експертиза, внесени от министъра на здравеопазването. Здравното министерство предлага да отпадне математическата формула за изчисляване на множество увреждания. Идеята е ТЕЛК-овете да отразяват всички заболявания на пациента в експертното решение, но при изчисляване на процента трайно намалена работоспособност да се взема предвид само най-тежкото. В мотивите към законопроекта се посочва, че така ще се премахне различният подход при оценяването на заболявания от един и същи клас, както онкологичните. Законопроектът е бил отхвърлен от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Срещу новите правила се обявиха и работодателските организации. НСТС трябва да разгледа и Проект на изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ддддддддддд - 17:51, 17 юли

  С една дума - формен простак.

 • бай - 15:37, 17 юли

  ,,Геройството,, на този истински ,,мъжага,, оставям без коментар.... (до колкот си спомням, тозй същия дърпаше възрастни жени по границата) По-неприятно (по скоро жалко) ми се струва поведението на синдикалните лидери и представителите на бизнеса....

 • 1 - 13:31, 17 юли

  Не миндил,а бургаски мангал.

 • VAlSim - 13:27, 17 юли

  Тоя бургаски миндил наистина се е взел на сериозно и си мисли че света се върти около него. Понятие като "парламентарна" или "политическа етика"... не говорят нищо на тоя безпардонен катил. Всъщност той няма никаква етика!.... От кой клозет го ивади Борисов, не знам, ама е време да го пусне пак там.

Напиши коментар

Коментари