четвъртък, 13 юли 2017, 12:00 ч.

В Южна Корея

Николай Бареков бе избран от името на ЕП за член на политическия форум Азия-Европа (AEPF)

BNews.bg

Николай Бареков бе избран от името на ЕП за член на политическия форум Азия-Европа (AEPF)

Eвродепутатът от Групата на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков бе избран от името на Европейския парламент за член на междурегионалната мрежа от прогресивни организации на гражданското общество в цяла Азия и Европа. Това се случи по време на първия политически форум между двата най-стари континента, който се проведе в Сеул, Република Корея, в момент на високо международно напрежение в региона. Високото признание Бареков получава заради активната си дипломатическа дейност като представител на Европейския съюз по света.

По време на форума парламентаристи от множество страни от Европа и  Азия дискутираха по темите за климатичните промени и популизма в политиката. От европейска страна на срещата присъстваха представители на осем европейски държави от четири партии ЕКР, ЕНП, ПЕС, АЛДЕ.  От страна на Европейските консерватори, oсвен Бареков, членове на делегацията бяха още заместник-председателят на ЕП Ричард Чернецки и британският евродепутат и заместник –председател на Групата на ЕКР Джефри ван Орден, който бе избран за съпредседател на AEPF, заедно със заместник министър-председателят на Камбоджа Хор Намхонг.

По време на дипломатическата си визита единственият представител на България във форума представи своята позиция по ключови за двата континента въпроси и се срещна с влиятелни политици от 19 азиатски и 9 европейски страни. Сред тях бяха председателят на парламента на Република Южна Корея Чунг Сие-Кун  и председателят на парламента на Тайланд Порнпек Уичичолчей.

Част от работната програма на европейската делегация бе посещение и инспектиране на границата между Южна и Северна Корея – една от най-охраняваните зони в света. „Зоната е дълга 241 км и широка 4 км. Тя е оформена след Корейската война и е обособена като място, където да се водят дипломатически разговори между двете страни, тъй като все още няма мирен договор между двете страни", обясни Бареков.

В чест на европейските представители на страните-членки домакините организираха официална вечеря и специална визита в парламента на Южна Корея.

Заради успешните мисии и натрупания опит в областта на укрепване легитимността на националните избирателни процедури ЕП е взел решение веднага след приключване на мисията в Сеул българският евродепутат да бъде изпратен в Тимор Лесте. Поводът са предстоящите парламентарни избори. След края на изборния ден Бареков ще изнесе доклад   за събитията по време на вота и ще направи оценка на цялата избирателна процедура.  

Историята на Източен Тимор е кървава. През 1976 година там започва  Гражданска война за независимост, която   продължава чак до 2002 година. В резултат на бойните действия от страна на индонезийската полиция, глада и епидемиите загива около една трета от населението на бившата колония (повече от 200 хиляди души). Гражданите успяват да извоюват своята независимост  на 20 май 2002 г., когато бившата португалска колония официално е обявена за независима държава.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • checkvilned - 01:29, 11 септ.

  I am trying to check web but i can't find search boxx ;/

 • checkvilned - 01:22, 11 септ.

  I am trying to check web but i can't find search boxx ;/

 • checkvilned - 07:20, 06 септ.

  i am Checkvil. This i my login on this forum. it is good ? :)

 • checkvilned - 00:00, 06 септ.

  i am Checkvil. This i my login on this forum. it is good ? :)

 • checkvilned - 18:08, 04 септ.

  i am Checkvil. This i my login on this forum. it is good ? :)

 • giorgened - 00:41, 08 авг.

  ana min misr 'abhath ean aldaema. yumkinuk almusaeada?

 • lypelros - 21:03, 22 юни

  Я новичок в форуме. С наилучшими пожеланиями!

 • lypelros - 15:53, 22 юни

  Я новичок в форуме. С наилучшими пожеланиями!

 • lypelros - 16:27, 01 юни

  Я из россии Я приветствую всех.

 • lypelros - 06:34, 01 юни

  Я из россии Я приветствую всех.

Напиши коментар

Коментари