сряда, 02 ноември 2016, 13:24 ч.

Обсъждат се важни въпроси

Европейският парламент изпрати делегация в Тайван

BNews.bg

Европейският парламент изпрати делегация в Тайван

На снимката е вицепрезидентът Чен Чиен- йен и евродепутатът Николай Бареков на една от срещите в Тайван.

 Осем-членна делегация на Европейските консерватори и реформисти (ECR), група от Европейския парламент е на посещение в Тайван, за да научат повече за политическото и икономическото развитие на Тайван.

В делегацията взе участие и българския евродепутат Николай Бареков. Те ще останат в Тайван до 4 ноември.

По време на едноседмичния си престой делегатите ще се срещнат с вицепрезидента Чен Чиен- йен  и с председателя на парламента и ще вземат участие в специално мероприятие, организирано от външния министър Дейвид Лий Тавей.

Програмата включва също така срещи с представители на Министерството на икономиката и на Съвета за континенталните въпроси, Европейският икономически и търговски офис в Тайпе и Европейската търговска камара в Тайван.

В профила си във Фейсбук Николай Бареков коментира посещението на европейската делегация в Тайван и Китай.

Ето какво написа той.

 публикуваме без редакторска намеса

Днес проведох срещи с най-високопоставените политически лица на Република Китай (Тайван) като част от делегацията на ръководството на Европейските консерватори, членове на ЕП.

Оказва се, че Тайван има свое търговско представителство в София, но неговият доскорошен ръководител Мистър Литиен Чен (в продължение на 6 години) довери как докараните от него за инвестиции фирми впоследствие са избягали в Румъния... Сега Мистър Чен отговаря за всички пазари в Азия и Европа в департамента за търговското развитие и спазва дипломатичност, а и е обикнал много България.

Истината обаче е ясна и прозрачна за всички. От 2009 година румънците ни изпревариха в реформите, а корупцията, застоя и нестабилността у нас стигнаха огромни и непознати размери....

По данни на Министерството на външните работи на Тайван, Европейския парламент има общо 751 депутати, представляващи повече от 500-те милиона граждани на 28-те страни от ЕС и той  е енергичен застъпник за значимото участие на Тайван в международни организации. Държавният департамент посочи, че ЕС е петият по големина търговски партньор на Тайван и като цяло в Азия.

Миналата година, търговията достигна и в двете посоки обем от 46,4 милиарда щатски долара.

Силните отношенията между Тайван и ЕС надхвърлят областта на икономиката и търговията. Двете страни ще задълбочават сътрудничеството в широк кръг от области. А те включват   външнополитически взаимоотношения, образование, опазване на околната среда, безопасността на храните, иновативни изследвания, взаимна правна помощ, технологии и работни ваканционни програми за младите хора.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • qq - 20:40, 10 февр.

  по принцип инвестициите на ЕС в България са пълна поддръжка на корупцията и в ущърб на Българския народ. Не казвам че това е от времето на Бареков от преди това е

 • Charla - 18:55, 10 март

  We need more inhisgts like this in this thread.

 • ревличка-спешно - 09:11, 26 ноем.

  Г-н Бареков неизвестно пиленце ми е подхърлило кибритена клечка на домашната изтривалка пред външна врата.Има 1 тип в Турция на който адвокатити му по международно права четат договор от 1923 г. в който съседната страна се отказваот наши и други земи.Ние от адвокати до тук ли стигнахме че вече и маме държава на хартия и без територия?2.Има с.Долно дръглище което е на мущка от здравни власти защото но народно му така наричат Последствие от едра шарка-"Херпес симплекс"нервно заболяване с сърбежи до кръв и увреди на сърцето дробове ушии.....двигателна система.Има още 1-"Херпес зостер " силно уврежда зрението и цялостно нервната система.Мръсна работа и казват че отново и отново заразява!Май ще го целнат с няколко запалителни "стрели"та "сърбежа и бехтерев" да се изличат от Земята и да оздравеем.Г-н К..Вигенин бил родом от сърбището да помогне на селяните да поискат лечебна смяна на заглавието на местността и селото щото ще станат зиян!Моля обърнете внимание!

 • Анонимен - 19:04, 02 ноем.

  И на полюса да отиде все същият Капут ще си остане!

 • Напук на баджаците - 14:52, 02 ноем.

  Бареков работи и просперира като истински Европолитик. И въпреки баджаците печели международни награди и овации. Ма как да го знаят пък и да го приемат баджаците като освен да правят фелацио на властта друго не умеят.

Напиши коментар

Коментари