неделя, 17 юли 2016, 11:40 ч.

След атаката в Ница

БРЮКСЕЛ СКОВАН ОТ СТРАХ! НА националния им празник (21 юли) се очаква...

BNews.bg

БРЮКСЕЛ СКОВАН ОТ СТРАХ! НА националния им празник (21 юли) се очаква...

Снимка: Снимка: Ройтерс

Експерти по сигурността се притесняват, че атаката от Ница може да вдъхнови екстремистки личности в Брюксел.

Мероприятията планирани около националния празник на Белгия на 21 юли, особено що се отнася до Брюксел, трябва да бъдат преразгледани след атаката в Ница, смятат експерти, пише The Brussels Times.


Експерти по сигурността се притесняват, че атаката от Ница може да вдъхнови екстремистки личности в Брюксел. Силите за сигурност трябва да са особено бдителни, особено в столицата. „Не предвиждам проблеми с Националния парад, който винаги е с високо ниво на сигурност. Но други мероприятия през следобеда и вечерта, като например различните тържества в парковете на Брюксел са потенциално опасни“, коментира криминологът и експерт по тероризма Брайс Де Рувие.


Френски терористи може също да се насочат към Брюксел. „Знаем, че техния подход и стратегия се променя. Вече видяхме индивиди, които оперират извън Франция и провеждат атаки в Брюксел“, коментира Рувие.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари