неделя, 26 юни 2016, 17:32 ч.

Къде ли още не е била?

Министърът на туризма Ангелкова за сефте в Странджа, обръща внимание на вампирите

BNews.bg

Министърът на туризма Ангелкова за сефте в Странджа, обръща внимание на вампирите

"Аз за първи път съм в Странджа"

Това, което успяхме да видим до момента в Средец е наистина уникално. Аз за първи път съм в Странджа и трябва да кажа, че има какво да се види и да се включи в маршрутите на големите туроператори, така, че туристите, които идват на морето да могат да се отбиват и насам – само на 30 км от Бургас, предаде Агенция „Фокус”, цитирайки министъра на туризма Николина Ангелкова по повод посещението си в Средец.

„Качихме се на храма на слънцето – древнотракийското светилище на 2500 години Марков камък. Това е нещо уникално в сърцето на Странджа”, заяви министър Ангелкова. 

„В дулмисите видяхме много запазени гробове и обичай още от тракийско време. Изключително много ме впечатли, че тук още през 2004 г. са открити 17 вампира, нещо което трябва да популяризираме. Разбрахме се с кмета г-н Иван Жабов да стартираме кампания да популяризираме това, което е открито в областта и и специално внимание ще бъде обърнато на вампирите”, уточни министър Ангелкова.
„ Знаете за световният интерес към такива находки. Смятам с обединени усилия да успеем да популяризираме това, което имаме тук”, каза още министърът на туризма.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Влад Цепеш - 00:38, 27 юни

    Тази,като я гледам е по-голям вампир от мене.След нейното посещение в Слънчев Бряг стана патакламата и Митьо Очите го направиха на решето.След посещението и в Средец се очаква вампирите да възкръснат и тя да поведе хорото им.

  • drakula - 18:34, 26 юни

    Специално за вампирите няма по-подходящ гид от нея

Напиши коментар

Коментари