петък, 08 април 2016, 18:40 ч.

И народът иска, но никой не го чува! Дано гласът на ЕК бъде чут!

Европейската комисия: Искаме ефективни присъди за КОРУМПИРАНИТЕ БГ-ПОЛИТИЦИ

BNews.bg

Европейската комисия: Искаме ефективни присъди за КОРУМПИРАНИТЕ БГ-ПОЛИТИЦИ

Брюксел очаква от България нови закони за борба с корупцията.

Европейската комисия очакват от българското правосъдие ефективни присъди за политици уличени в корупция. Това каза еврокомисаря по правосъдие Вера Юрова след срещата си с правосъдния министър Екатерина Захариева.


Еврокомисарят обясни, че отпадането на механизма за сътрудничество и проверка зависи от българските институции и от изпълнението на препоръките, които Европейската комисия дава на България.

Екатерина Захариева и Вера Юрова обсъдиха още създаването на единната европейска прокуратура и международната проверка на българското обвинение.

Брюксел очаква от България нови закони за борба с корупцията. Чешкия еврокомисар по правосъдие Вера Юрова обясни, че Европейската комисия иска те да се изпълняват ефективно, а резултата да е ефективни присъди за публични личности уличени в корупция. Така по думите й механизма за сътрудничество и проверка ще отпадне.

"Дори решението за премахването на механизма да е политическо, то ще бъде взето за постигнатите резултати, които се оценяват по честен и справедлив начин. Ако питате мен, аз съм позитивно настроена към прекратяването на механизма. Но за да се случи това, България трябва да изпълни задачите, които Европейската комисия е поставила. Искаме да видим повишаване на доверието на обществото в работата на съдебната власт и прокуратурата, защото това доверие е сигнал за постигнати резултати."-каза еврокомисаря Вера Юрова.

Правосъдният министър Екатерина Захариева увери еврокомисаря, че България подкрепя създаването на европейска прокурорска служба. Вера Юрова съобщи пък, че се прави подбора на експертите, които ще дойдат у нас за да проверяват дейността на българската прокуратура. А Екатерина Захариева обясни, че сме готови да ги посрещнем.

"Знам, че процесът по подбора на експертите е почти финализиран в държавите. Колкото по- скоро дойдат, толкова по -добре, за да могат да участват в процеса по приемането и евентуално дадат препоръки по втората част от изменението на Закона за съдебната власт"-каза правосъдния министър Екатерина Захариева.

Захариева и Юрова обсъдиха още договорите за онлайн търговията, ратифицирането на истанбулската конвенция за защита на жените от насилие и правосъдната реформа в България.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • tgr - 17:36, 12 март

  българите сме толерантни и даже шофьорите с предимство пускат педерасите без предимство - това не значи че чорбари и градски тарикати - идиоти като Иво Инджев ще трябва да ги гледаме всеки ден по БТВ... хрантутници и кърлежи

 • ангел марков - 15:54, 17 май

  Това няма как да стане, след като и Вие си затворихте очите за беззаконието и нарушаването на човешките права, налагани чрез спирането/суспендирането на Закона за енергетиката и на правната уредба "продажба на топлинната енергия", чрез записаното в общите условия за продажба на топлинна енергия, несъществуващо в Закона за енергетиката задължение за Топлофикация -"Продавачът е длъжен да доставя в абонатната станция". С това несъществуващо задължение властта и Топлофикация са наложили невиждани произвол, измами, беззаконие, корупция и нарушаване на човешките права?

 • SOS - 01:17, 09 апр.

  КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ.МУТРАТА И КОМПАНИЯ ДА БЪДАТ ССЪДЕНИ И НА ЕШАФОДА.ТОЯ БОКЛУК ОЩАВИ ДЪРЖАВАТА С НЕГОВИТЕ КРАЖБИ.

 • Мартин - 21:48, 08 апр.

  Няма да доживеем да видим в затвора доказани престъпници, които са ощетили с милиарди държавата и българите! Става въпрос за хора като Цветан Василев, Огнян Донев, Гриша Ганчев и Иво Прокопиев!

Напиши коментар

Коментари