петък, 25 март 2016, 9:26 ч.

Търпението се изчерпа

Лекари на БУНТ срещу МОСКОВ! От понеделник излизат на ПРОТЕСТ!

BNews.bg

Лекари на БУНТ срещу МОСКОВ! От понеделник излизат на ПРОТЕСТ!

Не желаят да носят отговорност пред пациентите си за изказани от други хора неистини.

От понеделник общопрактикуващите лекари излизат на протест в Кюстендил, Разград, Ямбол и Велико Търново.

Пред БНТ доц. Любомир Киров - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари, заяви, че не искат да бъдат заблуждавани пациентите, а лекарите да носят отговорност за изказани от други хора неистини.

По думите му, бюджетът на първичната помощ, т. е. за семейните лекари, през последните няколко години се увеличава с 2 млн. лв. Това е около 33 лв. на месец на семеен лекар увеличение.

"На нас ни е трудно да защитаваме пациентите от недомислиците в системата. Промените в наредбата ще рефлектира и върху направленията - за първични прегледи са предвидени около 408 хиляди направления за 8 месеца. За всеки здравноосигурен пациент от април до края на годината са предвидени 9 хилядни от направлението на месеца - 0,009", каза доц. Киров. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари