петък, 04 март 2016, 8:12 ч.

До ноември

ЕС възстановява системата на Шенген

BNews.bg

ЕС възстановява системата на Шенген

Според някои анализатори колапсът на Шенген ще струва на ЕС най-малко 1,5 трилиона долара.

ЕС планира  да приеме „пътна карта“ за възстановяването на нормалното функциониране на шенгенската система, която се намира на границата на разпадането си заради мигрантската криза, предаде AFP , позовавайки се на източник от Европейската комисия.


Планът включва оперативното създаване на системи за пограничен контрол на страните в ЕС и усилването на външните граници на Гърция, която е основната страната за навлизане на територията на Съюза от мигрантите.


„Днес ще приемем „пътна карта“ по възстановяването на пълноценното функциониране на шенгенската система“, заяви анонимен източник от ЕК. Възстановяването на нормалната работа на системата е важна за всяка страна от ЕС. Планът цели „скорошната отмяна на пограничния контрол в ЕС, най-късно до ноември 2016 г.“


Според някои анализатори колапсът на Шенген ще струва на ЕС най-малко 1,5 трилиона долара. Предполага се, че проектодокумента ще съдържа призив към всички страни членки на ЕС да прекратят по едностранен начин да въвеждат пограничен контрол или да предприемат подобни мерки единствено координирайки се с другите правителства.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари