четвъртък, 28 май 2015, 18:30 ч.

Среднощна проверка

Шеф на болница се направи на просяк, за да провери лекарите си

BNews.bg

Шеф на болница се направи на просяк, за да провери лекарите си

Д-р Стоянов искал лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства

Директорът на русенската болница д-р Иван Стоянов измислил интересен начин да провери дали подопечните му лекари си вършат съвестно работата.

Той се облякъл като просяк и се престорил на болен пациент, пише "България Днес". Нестандартната нощна акция се провела преди около седмица.

Д-р Стоянов искал лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства.

"Облякъл се като просяк - с одърпани дънки, сложил качулка и отишъл в Спешното отделение. Позвънил и излязла дежурната сестра.

"Просякът" започнал да обяснява, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане.

Сестрата му казала да изчака и затворила", разказват запознати с нестандартните методи на работа на д-р Стоянов.

Мнимият просяк обаче чакал в продължение на около 20 минути, без нищо да се случи,

и затова отново звъннал на вратата на Спешното. Ситуацията се повторила и отново не получил нужното внимание. След още 20 минути чакане пак звъннал и това вече силно ядосало медицинската сестра, която му се развикала, че няма време да се занимава само с него.

"Сестрата му казала нещо от сорта "Като съм казала да чакаш, ще чакаш". Тогава той си махнал качулката и казал:

"С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам". И бесен си тръгнал от болницата", разказват запознатите със случая.

Д-р Стоянов стана шеф на русенската болница само преди няколко месеца, като преди това беше началник на отделението по патология. Предишният болничен директор - д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

След като бе избран за директор на лечебното заведение, Стоянов напусна поста си на общински съветник в дунавския град, който заемаше до преди това. В Русе има добро мнение за него и вече доста хора са впечатлени от начина му на работа.

След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, като не е изключено да има и уволнени.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • до Папазов - 19:28, 29 май - 21:31, 02 юни

  папазов, ти си глупак!

 • Калева - 18:26, 31 май

  Въпросът е как да влезеш преоблечен в класната стая ,как да се дегизираш в родилното ,където малтретират новородени,как да влезеш в детска градина,където истерични, уморени от живота учителки ,облещени и не виждащи и не чуващи от крещене се надвикват около нашите деца?

 • Галина - 10:15, 31 май

  Браво на този лекар! В много държави по света се използва този метод на работа и управление! Ако някои е гледал предаването BOSS UNDER COVER, там ще видите как редовно собственици на компании или General Manager се преоблочат, маскират и отиват на проверки по местатакъдето имат офиси или магазини или друг вид деиност.Те работят там със персонала, мият тоалетни ако това им влиза като задължение, контактуват с персонала и така разбират как живеят техните служители, за какво мечтаят, имат ли финансови или здравословни проблеми ит.н.След като завърши проверката те избират хора от персонала които са с наи-належащи проблеми и им помагат да ги решат.Например някои иска да си купи къща но не му стигат парите за депозит, босът му помага, на друг пък член от семеиството е със здравословен проблем, но нямат пари да платят скъпото лечение, и тогава босът поема разходите от името на компанията и т.н.Също под прикритие проверяват как се обслужват клиентите независимо от техният социален статус. И това е една много хубава практика да се види как работят хората от компанията и кои може да продължи да работи в тази компания и кои трябва да си отива.

 • bravo i ot men - 22:53, 29 май

  Scala na tozi 4ovek!!!!

 • Папазов - 19:28, 29 май

  Жалко за този директор, който така научава какво могат служителите му.

 • желко - 18:04, 29 май

  Браво един умен човек и сигурен съм е прекрасен специалист само такива хора ще вдигнат на крака България,поклон пред достойнството му!

 • Тасева - 14:20, 29 май

  Браво, възхитена съм от подхода и отговорността на шефа на болницата!!

 • Рифатова - 13:50, 29 май

  Тази практика си я използват редовно на запад !

 • Vito - 13:22, 29 май

  Ako tova e vyarno, to mnogo dobre!

 • Илиева - 12:30, 29 май

  И от мен браво! Такива лекари са ни нужни! Моята майка също е лекар по призвание и сега ще и се обадя, за д и кажа, че не е единствена. Ако всички в България така си вършеха работата, щяхме наистина да сме добре... Чувала съм, че Луи Четиринадесети също се е преобличал и е ходел сред обикновените хора, за да види какво става и затова по негово време Франция е била най- силна. Де да имахме и ние такива държавници...

Напиши коментар

Коментари