четвъртък, 23 май 2013, 13:20 ч.

БСП – на ход

Бойко държа мандата само 8 минути

BNews.bg

Бойко държа мандата само 8 минути

Президентът Росен Плевнелиев връчи точно в 13,19 часа мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов.

Точно в 13,19 часа президентът връчи мандат на Бойко Борисов.

Осем минути по-късно, в 13,26 часа, лидерът на ГЕРБ върна папката с документа на държавния глава.

През това време Борисов обясни подбудите си да върне мандата.

Ние обещахме да не влизаме в безпринципни коалиции – нещо, което останалите три партии са направили, коментира Борисов. Той си обясни готовността на БСП и ДПС са предложат правителство с подозрението, че те вече са говорили с Атака за подкрепата им, макар и да го отричат.

„Каквито и декларации да правите, няма как да правите правителство с 120 депутати,

явно имате договорки“, отсече Борисов и призна, че ако БСП и ДПС не са били толкова горделиви, той дори би им дал един от депутатите на ГЕРБ, който да подкрепи кабинет на Пламен Орешарски.

Лидерът на ГЕРБ даде и „приятелски съвет“ на Станишев и Местан да не преговарят с Атака. Това е партия, която седи на европейския химн, партия, която нарича европейски дипломати гагаузи, аргументира се Борисов.

„Всеки час, всеки ден е важен за България да има правителство. Затова още сега, ако позволите, ви връщам мандата. Извинявам се на нашите избиратели, които очакваха да направим правителство, но след триковете на БСП, Атака и ДПС това няма как да се случи", заяви Борисов в края на изложението си.

След връщането на мандата президентът обеща да го връчи повторно на БСП още днес.

От своя страна лидерът на ГЕРБ пожела на Пламен Орешарски успех, когато му се случи да преговаря с Волен Сидеров за европейските фондове.

На излизане от президентството Борисов заяви, че каквото е имал да казва, го е казал пред Росен Плевнелиев. Той отрече да има коалиция на ГЕРБ с НФСБ и РЗС, но отново заподозря новата тройна коалиция между БСП, ДПС и Атака.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ааааааа - 03:48, 24 май

  Аз пък виждам два отбора крадливи циркаджии които се сменят на всеки 4 ри години. първо крадат едните до пълно посиране! после идват другите уж да ни спасят от първите и да раздадат правосъдие но това не се случва ! случва се ново лапане и смукане до пълно посиране . ако трябва да обобщя в България се случват главно две събития ! Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране , Цирк, Посиране , Цирк Посиране !

 • W W W . O R I G I N A L N I . BE --- БОРУСИЯ/БАЙЕРН OPИГИНАЛНИ - 23:24, 23 май

  W W W . O R I G I N A L N I . BE --- БОРУСИЯ/БАЙЕРН OPИГИНАЛНИ TEHИСКИ ПРЕДИ ФИНАЛА!

 • офшорна фирма - 18:42, 23 май

  няма да плащам данъци

 • матряла 2 - 18:22, 23 май

  СТАНИШЕФ: Набутаха ми го пааааак!

 • мат`рялa - 17:28, 23 май

  Борисов : OCTABKA !!!

 • помнещ - 16:59, 23 май

  Тъпи червени плювачи,погледнете резултатите от всички предишни избори(освен тези на който разменихте резултатите - 1990г.) и ще видите ,че никога не сте получавали подкрепата на повече от 15% и винаги сте управлявали с вашите хора от ДПС. Щом имате възможност да плюете тук,не е проблем да погледнете и резултатите в Укипедия.Там е написано и е лесно за грамотни хора да изчислят доверието към вас

 • юрист - 16:53, 23 май

  Настоявам ДАНС да открие и НАКАЖЕ т.нар."отвратен"16:45,за разпалване на верска и националистична пропаганда в електронна медия!

 • АТАКА - 16:30, 23 май

  Единственото положително от този парламент е че веднъж за винаги ще стане ясна ролята на АТАКА. Това е огледален образ на ДПС, създаден и подкрепян от същите хора, които създадоха ДПС, с единствената цел да се контролира антитурския вот. Това е партия финансирана от чужди интереси, и в момента ще изиграе гнусната си роля. Хубавото е че за пръв и последен път. В следващия парламент няма да има партия АТАКА.

 • отвратен - 16:15, 23 май

  Браво. Еврейчето комунист, един турчин и един "националист", и тримата финансирани от москва, ще ни "оправят". Честито на всички гласували за атака и всички негласували.

 • Pasi - 16:10, 23 май

  Сметка Вожда няма ход полезен! От протеста тъй болезнен, отзвукът е грамадански. Той, народа великански, в неделя се изправи, сметката да си представи!

Напиши коментар

Коментари