неделя, 02 декември 2012, 9:07 ч.

От Изток и от Запад

Церим болките за 2 минути с потупване на пръсти

BNews.bg

Церим болките за 2 минути с потупване на пръсти

От няколко години насам светът е луднал по нова, безплатна и много проста терапия, която всеки сам може да си приложи като потупва за минутка-две на ден няколко от точките за акупунктура по тялото си. Тя подобрява емоционалното, психическото и физическото здраве, казва диетологът Огнян Симеонов, който води семинари за техниката.

Техниката за емоционална свобода (ТЕС) е най-ефективна за отслабване, подобряване на мотивацията, лекуване на емоционални травми, стрес, тревожност, страх, депресия, пристрастяване към храна, алкохол, никотин и наркотици, детски проблеми и много други, твърди създателят й американецът Гари Крейг.

Г-н Симеонов, какво е ТЕС, която вече навлиза и у нас, макар и доста бавно?

Техниката ТЕС е известна вече над 10 години. В България е популярна от 2007 година. Техника за емоционална свобода е нещо просто и лесно може да се научи от всеки един човек, защото се повлияват широк диапазон от проблеми, свързани с тялото. Всеки може да се запознае с техниката. Създател е Гари Крейг. Тази техника аз лично съм я демонстрирал на 5000 души и при всеки един има резултат. Може да се използва от всякакви хора, от бебета и възрастни и на преклонна възраст, стига да могат да си го направят. Става въпрос за няколко акопунктурни точки, няма да занимаваме хората с всичките 2000 меридиани, а само с някои, с които се работи. Казват се няколко вълшебни думички: „Въпреки че имам този  и този проблем, аз напълно и безрезервно приемам себе си”. Точките са едни и същи, но думите са различни. Много е важно да определим нивото на проблема. Примерно колко ни боли главата. Ако ни се пуши, колкото ни се пуши от 0 до 10 , определяме числото. Правим техниката, което отнема една минута, виждаме има ли резултат, отново определяме нивото, на което ни се пуши, правим го още един път, докато не намалее желанието, ако се наложи 2-3 пъти се прави, докато се появи желание нула, а стане ли това, означава, че сме отказали цигарите завинаги. Ако имаме болка тя е изчезнала и тук не се работи с диагнози, защото ако преведем самата дума тя идва от„ ди”, което е две, а „агнос” е не знам. Така че това значи двама души, които не знаят какво ти има – ти и лекарят. Така че не се работи  с диагноза, а с чувства. Трябва да определим точно къде ни боли, ако ни боли коляното трябва да кажем, че е лявото или дясно и точно колко ни боли. Всичко трябва да се определи в чувства, как се чувстваме ние, защото техниката работи и за емоционални проблеми и за болки.

Защо техниката е толкова непопулярна в България, след като действа?

Защото хората не са информирани. Това е безплатен метод и всеки може да се научи само от видеото, в което ще направя демонстрация. Има мигновен резултат.

Напълно винаги ли действа? Предполагам, че човек вероятно трябва да е подготвен, да има позитивна нагласа, за да има ефект.

Не. Това е най-хубавото на метода, че и най-невярващите, след като го приложат, ще видят, че има ефект веднага.

Какво е общото с китайската медицина?

Има много общо, но при техниката не се боцкат меридианите с игли, а се потупват с пръсти. Абсолютно същото е дали ще ги боцкаме с игли или ще ги потупваме с двата пръста леко. Техниката  работи и за т.нар депресии, стрес и много други проблеми.

А за психически заболявания?

Не пречи да се опита. На всеки опитал или ще помогне, но със сигурност няма да навреди. Интересни са случаите на хората със силни болки. Дойде един човек преди години, който можеше само с патерици да ходи, защото имаше износени тазобедрени стави и лекарите му бяха казали да се оперира, като преди това трябва да отслабне и той заради това беше при мен. Опитахме метода и след две години ми се обади сина му и питам за баща му, той ми каза, че му няма нищо, копае си в градината. Така че само за три минути тогава е хвърлил патериците.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Б Петкова - 13:18, 28 юни

  как да отида за лечение на ТЕС

 • Б Петкова - 13:17, 28 юни

  как да отида за лечение на ТЕС

 • Б Петкова - 13:16, 28 юни

  как да отида за лечение на ТЕС

 • джок - 13:10, 27 юли

  Че е поредната шарлатанщина, спор няма! Беше достатъчно да прочета: " от бебета и ...."! Направо виждам как бебетата се потупват с пръсчета оти ги болят ставите от ревматизма, дето са го хванали докато са били във влажна среда! Само (може би от скромност) не пише колко кинти ще те одруса за глупоста ти!

 • румен - 18:22, 30 юли

  Аз съм ходил при Огнян Симеонов.И съм тествал техниката,при мен работи на 100%.Пробвайте и ще се уверите.

 • Вяра - 19:34, 29 март

  Методът наистина действа. Аз с ТЕС съм си лекувала доста болежки. Опитайте!

 • мустак-бивш седесар - 09:04, 03 дек.

  За опит пари не искат. Опитайте метода. Ще останете очудени.

 • ХХХ - 11:56, 02 дек.

  Ако с това се лекуваше на изток щяха да живеят по 1000 години!!!

 • ГОШУ - 11:19, 02 дек.

  Всички болести са от нередовно пиене или нередовен полов живот.Спазването някои от тях,гарантира дълъг живот.

Напиши коментар

Коментари